torsdag 6. oktober 2011

Juicing

Philips 1861. 700w
NAM NAM 
Hjemmelaget juice og smoothie innebærer en del mer enn det man skulle tro ved første tanke. Juice må for all del ikke forveksles med det man får kjøpt på dagligvareforretningen - la oss få deg til å tenke på juice på en helt ny måte :) Vi elsker hjemmelaget juice, og kjenner daglig virkningen av den!
Det første man må anskaffe seg når man skal lage hjemmelaget juice er en juicemaskin, der er mange å velge mellom der ute, så hold tunga beint i munnen. Invester litt ekstra i en god en når du først skal investere, da sparer du mye tid og frustrasjon. Vi bruker Philips sin (bildet), den kjøpte Jannicke for snart 5 år siden, den er i bruk daglig og går fremdeles som olja lyn! 

Det du skal passe på når du kjøper en juicemaskin/ juicesentrifuge er;
  • At materøret er stort (at du kan få oppi hele epler uten å måtte dele de opp). Materøret bør være minst 7,5cm i diameter
  • At motoren er kraftig, bør være minst 700W
  • At det ikke er for mange deler å montere/ vaske
  • Stor beholder til juicen - 1 -1,5 liter er ideelt. Må ikke være mindre enn 1 liter!! 
Philips juicemaskin kr 1299,- Denne har vi :)
Samme som linken over, bare billigere! 899,- er en super pris for denne! Et kupp :)
Denne virker bra og spennende kr 1799,- Er selv nyskjerrig på denne :)
En typisk billig-maskin man bør styre unna For liten motor, liten juicebeholder og lite materør = frustrasjon.


Hva er det som gjør juicing så bra? Hvorfor er det ikke bare å kjøpe og drikke ferdigpresset juice fra butikken? ALL juice som vi kjøper på flaske er varmebehandlet, eller pasteurisert som det kalles. Dette er en prosess som ødelegger en stor del av vitamin og mineralinnholdet og dreper alle enzymene som er selve livskraften i plantene. Enzymer er proteiner som fungerer som katalysatorer for diverse kjemiske prosesser i kroppen og er blant annet viktig for kroppens fordøyelsesprosess. Mange mage- og tarmproblemer er relatert til nedsatt enzyminnhold og derfor kan juicing gi deg en mer velfungerende, sunnere og slankere kropp, og det beste av alt er at det smaker bedre og er mye mer behagelig å få i seg enn en eviglang remse med vitamintilskudd liggende på kjøkkenbenken!
 Og ved å lage sin egen juice fra ferske råvarer vet man nøyaktig hva man får i seg, man slipper å lure på hva den inneholder eller hvilke prosesser den har gjennomgått.


                               Rått og gått - rett og slett
Sjekk ut denne siden om juicy livsstil
Et annet viktig moment med juicing av frukt og grønnsaker er at det resulterer i at kroppen lettere tar opp næringen fra det du får i deg. Juicen er ferdig "tygget" og næringsstoffene kan gå rett ut der de hører hjemme i kroppen din. Mange har i dag problemer med å ta opp næring fra nyttig mat, pga at man har spist mye mat som er vanskelig for kroppen å fordøye / bearbeide. Dette opptar plassen og forhindrer kroppen fra å ta opp nyttige næringsstoffer fra sunn mat man inntar i fast form. Ved å innta juice hjelper man magen, da kan magen få konsentrer seg om å få bearbeidet den trege maten, samtidig som den klarer å ta opp næringen fra juicen. Vinn Vinn! Mye av det vi spiser i dagens samfunn er mat som har gjennomgått mange prosesser, hel og halvfabrikata og magene våre trenger derfor av og til en pause fra denne type mat som ikke er lett å fordøye. 

Så vil vi presisere at det ikke er rene fruktjuicer det er snakk om, det er mange som er opptatt av at ikke blodsukkerstigningen skal være for rask, det er vi også opptatt av. En vanlig juice kan inneholde eple og ananas som de eneste fruktene. Eller kun appelsin. Eller kun pære. Så har vi i masse grønnsaker: agurk, spinat, ingefær, avocado, persille, rødbete, brokkoli, spirer, squashgulrot, stangselleri, brønnkarse, grønnkål, alfalfaspirer. Det er kun fantasien som setter grenser! Vi bruker også mye proteinpulver, soyayoghurt, linfrøoljer eller andre vegetabilske omega3 oljer, hvetegress, spirulina og probiotica. Dette vil vi lage et eget innlegg om under kosthold- kosttilskudd.

Så må man huske på at det er forskjell på nybegynnere og erfarne juicere! Tillat deg selv å være nybegynner - eksperimenter - lek med oppskrifter, finn dine favoritter og ha det gøy på kjøkkenet!
Der finnes et hav av bøker der ute som har mange fantastiske oppskrifter. Og før man begynner å kjøpe disse bøkene vil vi anbefale at man leier på bibliotek - en super måte å komme igang på og eksperimentere uten at det koster skjorta.

Når du en dag skal kjøpe bøker er disse blant våre favoritter, kanskje de vil falle i smak? 
Jason Vale 130 kr på bokklubben  (var dårlig bilde på bokklubben, derfor ble det link til amazon..)
billig!!! 99 kr i bokklubben :) Denne boken bør leses fra perm til perm av alle som vurderer å endre livsstil og få et mer bevisst forhold til sin egen kropp.
Fantastisk dame, fantastiske oppskrifter

Dette var introen til juicing, neste steg blir nå at vi legger ut noen oppskrifter :) 

Have  a juicylicous day! 

J+Ø

1 kommentar: