onsdag 5. oktober 2011

Sommerferie

Sensatori Analipsi september 2011
                 "Sommeren er slut.  
              Nu kommer høsten.
                          Det er stabilt.
             Stabilt som faen." 
                                   -Hassan 


Dette fenomenale diktet til den svenske humoristfiguren Hassan synes vi passer bra når vi skal blogge om vår sommerferie som nu er slut.

Vi har vært 2 uker i vakre Analipsi på Kreta, en bitteliten landsby ca 5 min kjøring fra Hersonissos. En plass vi virkelig vil anbefale for de som vil reise en plass der det er fred og ro og så godt som 0 nordmenn :) Anbefaler definitivt StarTour sitt hotell Sensatori Atlantica - vi elsket det!! Helpensjon ++ og masse aktiviteter for oss begge, gratis personlig trening og usedvanlig fredelig og rolig med tanke på at der var 800 gjester. Underholdningen var så bra at vi kunne reist tilbake dit kun for underholdningen sin del! Det samme gjelder de 3 ansatte som sportskoordinatorer - de kan gjøre enhver ferie eksklusiv - rett og slett fantastiske mennesker!

Utfordringen var å klare å leve etter vår livsstil uten gluten, lactose og sukker. Der var 6 restauranter på hotellet, og det var ikke noe problem å enten velge selv fra buffeten, eller gå på à la carte restaurantene og be om å få maten tilberedt etter våre ønsker. Men det som ble vårt valg på denne ferien var å velge det vi ønsket å spise både på buffet og à la carte. Stort sett var det de kloke valgene som rådet, men dann og vann når vi hadde fått litt vin i glasset hendte det at både gluten, lactose og sukker ble en del av inntaket vårt. Vi valgte rett og slett å ha en ferie der vi koblet av fra absolutt alt med ren samvittighet. Og det var deilig. En stund. Men det gikk ikke lange tiden før vi begge kjente reaksjoner på dette valget - søthungeren tok oss, og chipshungeren tok Jannicke. Vi følte oss begge veldig oppblåst etter måltider med for mye gluten spesielt. Magene vår begynte å protestere også. Så da var det bare å skjerpe hjernen litegranne og være litt mer nøye med valgene vi tok, dette ga heldigvis like fort resultater andre veien. Lærdommen er at man kan ha en ferie der man kobler fra absolutt alt, men ved å på forhånd ta kontakt med hotellet og restaurantene og fortelle om vårt kosthold og behov for tilrettelagt mat så ordner det seg! Da vet de nemlig om hva vi kan spise, og vi slipper å måtte be om dette hver dag, det er rett og slett klart - uten gluten, lactose og sukker- TADA :)

Follese september 2011
Nå er vi vel hjemme igjen som sagt, i morgen er det 1 uke siden vi kom hjem. Vi kjente begge på behovet og ønsket om å gå tilbake til de gode vaner i hverdagen, og Jannicke spesielt kjente på kiloene som var sneket seg på og oppblåstheten som irriterte noe grasalt!!! Jannicke har i tillegg fått en mage som protesterer voldsomt i dag, og måtte holde seg hjemme fra jobb. Dette må vi få orden på, så nå går det i ferskpresset juice av frukt og grønnsaker - DELICIOUS - kroppen jubler av glede!!! Det er så ubeskrivelig deilig å kjenne virkningen av det kostholdet vi har valgt, og det er så ufattelig inspirerende å lese andres blogger om den livsstilen de har valgt. Spesielt inspirert og stolt er vi av Jannicke`s to vidunderlige søstre; Christine som blogger om livsstil, trening, kosthold og kos der lavkarbo og Sofie Hexeberg er i fokus samt fantastiske turer som hun arrangere og drar med seg kreti og pleti på. Sjekk ut bloggen hennes: http://romlingarne.blogspot.com/
Og Inger som blogger om sin aller siste slankekur, der hun for ca 3 måneder la om livsstilen med et sunnere kosthold og mosjon. Hun har også gått gjennom en Gastric Sleve operasjon som hun skriver åpent om. En fantastisk varm og god blogg som bør besøkes: http://siste-slankekur.blogspot.com

Ønsker alle en fin høstkveld. Selv nyter vi høsten med levende lys, varm te, ullteppe og kanskje til og med et varmt bad :)

J+Ø

3 kommentarer:

  1. Så kjekt å lese. "Morsomt" at dere fikk så rask reaksjon på maten, og veldig kjekt det snudde seg fort når dere spiste mer "riktig" igjen. Er så utrolig stolt over dere!!! Takk for den inspirasjonen dere er på livet vårt! Har de to beste søstrene og svogrene noen kan ønske seg!
    Love you!

    SvarSlett
  2. Flinke!! :) kjekt at dere har kost dere på tur! Gleder meg til å følge dere på bloggen

    SvarSlett